Vidám hangulat és önfeledt szórakozás jellemezte az Augusztus utolsó hétvégéjén megszervezett Jászágói falunap keretein belül a HRI Buszos részlegének kitelepülését. A rendezvényen a kollégák három kondérban összehangolt munkával készítették az ízletes ételeket, és mérkőztek meg a birkafőző versenyen résztvevő számos csapattal.

Napközben több színvonalas programot vonultatott fel a rendezvény, a gyerekeket gólyalábas bohóc műsor, és a felnőtteket további számos produkció szórakoztatta. A hangulatról a színpadról felzengő dalok és nóták gondoskodtak, a fellépők között volt az este során Zámbó Krisztián és Gájer Bálint is.

A csapat már a reggeli órákban munkához látott, hogy a kitelepüléshez szükséges minden feltétel adott legyen, és sátrak, asztalok, padok, a helyükre kerüljenek. Minden szervező sürgött-forgott az  ideiglenes szabadtéri konyhában, és a hús és zöldségek kockára vágva várták, hogy a tűz felizzon és a kondérok a helyükre kerüljenek. A rengeteg alapanyag, a profi szakácsaink és a gondos előkészítés volt a garancia arra, hogy egy bőséges és laktató közös vacsorát szolgálhassunk fel. Bőven akadt éhes jelentkező, a HRI buszos csapat nagyobb része a koradélután során egységben és családtagokkal együtt érkezett meg akikre már a rendezésben résztvevő kollégák nagyon vártak, és foglaltunk helyet közösen az asztalnál. Biztosított volt hűtött üdítő, ropogtatni való is, de a nap fény pontja a főtt burgonya körettel és savanyúsággal tálalt marha, sertés és birka pörkölt. A rendkívül ízletes főételeket a háziasszonyok által felszolgált madárlátta sütemények követték, így tetézve az egyébként is bőséges lakomát.

A zsűri két kategóriában értékelte az eléjük felszolgált frissen készült ételeket, és rövid díjátadó keretében adták át minden nyertesnek az értékes ajándékokból álló csomagját. Gratulálunk minden résztvevőnek és győztes szakácsnak, kiemelve a különdíjazottakat is. Büszkék vagyunk az elismerő oklevélre, amelyet személyesen Mozsár Lászlóné polgármester asszonytól vehettünk át, amit a kemény közös munka eredményeként és a versenyen való részvételünk miatt szereztünk, habár a célul kitűzött első helyet nem szereztük meg, de a kollégáink étvágyát biztosan sikerült hatásosan oltanunk, és senki sem ment haza üres gyomorral.

A HRI Buszos Team kollégáinak szervezésében a délután során egy tök emelő verseny is megrendezésre került. A színpadra hívtuk fel a falu legerősebbjeit és kicsik és nagyok tehették magukat próbára és erőnlétükről adhattak bizonyosságot. A súlyemelő bajnokok az idei termés legszebb és legnagyobb példányait, tököket és dinnyéket lendítettek magasan a fejük fölé több alkalommal is. Persze a fáradság nem volt hiábavaló, hiszen senki sem távozott üres kézzel, és egy-egy apró ajándék landolt minden bátor versenyzőnél.

 

Köszönjük szépen minden kollégának aki részt vett a szervezésben, és azoknak is akik jelenlétükkel emelték a hétvégi programunk fényét!

 

Támogatjuk a kezdeményezéseket, amelyek kollégáink szabadidejük minőségi eltöltésére, és a közösségi összefogás erejének növelésére irányulnak. Fontosnak tartjuk, hogy olyan program lehetőségek megszervezését segítsük, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, és a szabadidő kulturált eltöltéséhez.