A zöld energiára való áttérés fontossága a környezetvédelem és a fenntarthatóság szempontjából

Vállalatunk, elkötelezett a környezetvédelem iránt, és fontosnak tartja a fenntarthatósági szempontok érvényesítését tevékenysége során. A cég most egy új és izgalmas kezdeményezést indított el, amely a kamionflotta „zöldítésére” fókuszál. Ez a projekt nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem hosszú távon jelentős előnyökkel jár a cég számára is.

 

A kamionflotta „zöldítésével” olyan kezdeményezés indult el, amelynek célja a környezet védelem és a fenntartható jővő felé való nyitás. Jelenleg a projekt tesztüzemben működik, ezért két kamionnal kezdtük el a zöldítési folyamatot. Cégünk a jövőben és most is folyamatosan keresi a zöldebb és fenntarthtóbb megoldásokat.

 

Mint vezető fuvarozó vállalat, úgy véljük, hogy fontos szerepet kell vállalnunk a fenntartható fejlődés előmozdításában. A zöldítő projektünk lehetőséget teremt arra, hogy még nagyobb mértékben vállaljunk felelősséget a környezeti kérdésekben, és idővel akár vezető pozícióban álljunk a zöldenergia felhasználásában.

A napelemes rendszer öt fontos tényezője

 1. Üzemanyag-felhasználás csökkenése:

  A Green Energy által telepített napelemek segítségével pihenőidőben/állásidőben nem kell alapjáraton járatni a tehergépjárműveket, így akár rövid távon is minimum 50 liter/hó üzemanyagot takaríthatunk meg.

 2. Jármű akkumulátorainak meghosszabbított kapacitása:

  Az akkumulátorok élettartamát megháromszorozhatjuk, mivel a töltésvezérlő nem enged 50%-alá merülni az akkumulátorokat, valamint csepptöltőként regenerál.

 3. CO2 kibocsátás csökkentése:

  A zöldítés révén csökkenthetjük a járművek által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét, ami hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

 4. Fokozott rugalmasság:

  A zöldített járművek rugalmasabbá teszik a vállalkozást, hiszen az álló üzemmódban is képesek hosszabb ideig működni, így kisebb a függőség a hagyományos üzemanyag-felhasználástól.

 5. Mindig zöld áram:

  A napelemes rendszernek köszönhetően mindig zöld energiát használunk, ami további hozzájárulás a fenntartható energiaforrások felhasználásához.

 6. Összefoglaló

  1. CO2 kibocsátás csökkentése
  2. Üzemanyag felhasználás csökkentése
  3. Akkumulátorok élettartama meghosszabbodik
  4. Mindig zöld áram
  5. Fokozott rugalmasság – bárhol, bármikor

A beépített napelem rendszerek felső nézetből