Az alapítványt elsődlegesen azon elhatározásból hozták létre Horváth Rudolf és Horváthné Pók Erika magánszemélyekként, hogy támogassák a hátrányos helyzetbe került munkavállalókat.

A Horváth Rudolf Alapítvány adatai:

Székhely: 3000 Hatvan, Robert Bosch út 3.

Nyilvántartási szám: 10-01-0001166

Adószám: 19037370-1-10

Bankszámla szám: 10700299-70812671-51100005 (CIB)

Email cím:

Az alapítvány támogatást nyújt a rászorulóknak betegség miatti keresőképtelen állapotuk idejére, és a munkavállalók önhibájukon kívüli helyzetből eredő károk enyhítése kapcsán, vagy halálesetből eredő nehézségek leküzdéséhez.

Támogatásaik mind a rászorulók és családjaik megsegítésére szolgálnak:

Kérjük felajánlásaikat a következő bankszámla számra tegyék meg (10700299-70812671-51100005) és a közleményben a felajánlás szót tüntessék fel. Amennyiben meghatározott és híreink között szereplő jótékony ügyet szeretne támogatni, akkor a közleményben pedig a felhívásban szereplő megjegyzést írják meg.

Támogatási igények:

Az alapítvány kuratóriumi tagjai döntenek a számos jótékonysági ügyben, amelyekben szándékunk az önzetlen segítségnyújtás, az igényeket és figyelem felhívásokat a támogatásra szoruló ügyekkel kapcsolatban a következő email címen tehetik meg:

Híreink:

A megosztott hírek szekcióból az alapítvány kategóriába sorolt cikkek jelennek meg, leginkább csak a három dátum szerint legutolsó, és további híreink gomra kattintva a hírek szekció alapítványra szűrt oldala jelenik meg.

Bővebben az alapítványról:

Az alapítvány alapító okiratban részletezett céljai:

Szociális támogatás, segítségnyújtás a rászorulók, hátrányos helyzetben lévők részére szociálisan nehéz helyzetbe került munkavállalók és családtagjainak, illetve rokkant és öregségi nyugdíjban részesülők segítése.

Támogatja a rászoruló munkavállalókat annak érdekében, hogy keresőképtelen állapotuk idejére jövedelem-kiesésük részben pótlásra kerüljön.

A munkavállalók támogatása egyéb, önhibájukon kívüli helyzetből eredő károk enyhítése céljából.

Rászoruló munkavállaló támogatása hozzátartozójának halála esetén, illetve a munkavállaló hozzátartozójának támogatása a munkavállaló halála esetén.

A közúti közlekedési bűncselekmények megelőzése, a balesetek részeseinek segítése, e körben keletkezett kárainak, fizetési kötelezettségeinek enyhítése.

A munkavégzés melletti egészség védelmét, megőrzését célzó kezdeményezések támogatása, a munkavállaló egészségi állapotának védelme, annak megromlása esetén javítása.

A munkavállalói munkakörnyezet kiépítése, tisztántartása, a munkakörnyezet javítása és fejlesztésének támogatása.

Támogatja a rászoruló munkavállalókat, illetve annak hozzátartozóit annak érdekében, hogy orvosi kezelésük költségei, gyógyszerköltségei részben fedezésre kerüljenek.

A rászoruló munkavállalók támogatása hozzátartozóinak oktatása terén.

Szakmai és egyéb rendezvények, oktatások szervezése.

Rászoruló munkavállalók, és családtagjaik szabadidejének kulturált eltöltése érdekében különféle programok, sporttevékenységek szervezése, támogatása.

Jogvédő tevékenység folytatása.

Alapítvány működése:

Az alapítvány rendelkezésére bocsátott egy induló vagyont Horváthné Pók Erika és Horváth Rudolf.

A kuratórium feladata, hogy az alapítvány vagyonát – amely csak és kizárólag az alapítvány céljainak megfelelően használható fel – folyamatosan növelje, kezelje.

Az alapítvány kuratóriumának célja, hogy az alapítvány céljainak megfelelően tevékenységét folyamatosan bővítse, az alapítvány támogatóinak segítségével az élet minél több területén tudja a rászoruló munkavállalókat segíteni, így a fentieken kívül egészségvédelemben, szakmai végzettség megszerzésében, a munkavállalók családtagjainak segítésével (gyermek iskoláztatása, gyógykezelése…) jogvédő tevékenységben is többek között.

Tisztelettel:

Horváth Rudolf Alapítvány kuratóriuma